Babeczki "Wielkanocne"
na ok 20 sztuk
Składniki:
2 szkl mąki przennej
2,5 łyżeczki proszku do pieczniea
1/3 szkl oleju
1,5 szkl mleka
2/3 szkl cukru
2 jajka
20 kostek mlecznej czekolady "zwykłej"
Przesiewmy mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy go z cukrem waniliowym i zwykłym. Dodajemy do suchych składników mleko wymieszane z jajkami i olejem. Dobieramy silikonowe formy (wziełam róznych kształtów i rozmiarów). Zakrywamy w nich dno ciastem, wrzucamy kostki czekolady i przykrywamy ok łyżką ciasta. Średnio ciasta powinno być na pół foremki.Pieczemy w temperaturze 190 st C, góra -dół bez termoobiegu przez ok 20 minut.
Ostudzone ciastka można posypać cukrem pudrem.
Ostudzone ciastka można posypać cukrem pudrem.